Mara Tomescu

Numele meu este Mara TOMESCU. Am absolvit Colegiul Naţional „Doctor Ioan Meşotă”, profilul ştiinţele naturii, bilingv germană, în anul 2015. În perioada liceului, am participat la sesiuni de comunicare, am descoperit dragostea de munte, făcând drumeţii în Munţii Bucegi alături de colegi şi domnul diriginte.

Din octombrie 2015, am început studiile la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri.

În Facultate, am participat la vizite tehnice pe şantierele Companiei Viarom, la Metrou.

Am devenit membră a Asociaţiei Studenţilor la Construcţii Bucureşti, alături de care am desfăşurat diferite activităţi de voluntariat: Săptămâna ASCB-istului, Balul Bobocilor, Serata de Crăciun, ConstructFest, seri de socializare.

Sunt preşedinte al clubului Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri încă din anul III, am încercat să atrag cât mai mulţi studenţi, alături de care am participat la diverse alte manifestări: Construct Fest, teambuild-inguri.

Octombrie 2017, a început cu voluntariatul la BIG BUILD, o experienţă foarte frumoasă, umanitară,  care a avut obiectiv construcţia de case pentru familii cu o stare financiară precară – 36, lângă oraşul Bacău, judeţul Bacău.

Calificarea obţinută în 2017 de trainer public speacking mi-a oferit posibilitatea de a lucra cu elevi din liceele bucureştene.

Pentru că experienţele frumoase trebuie continuate şi repetate, în Octombrie 2018 am fost în comuna Cumpăna din judeţul Constanţa alături de colegii mei din BIG BUILD. Rezultatul…  8 case pentru familii cu o stare materială nu foarte bună.

Proiecte pentru viitorul apropiat? Plec împreună cu colegii din Asociaţie să promovez Facultăţile Universităţii cu Caravana UTCB  în Bucureşti şi judeţele apropiate.