Remus – Bogdan NECULIŢĂ
Mă numesc Remus – Bogdan NECULIŢĂ şi sunt student anul IV al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri Bucureşti. Duc mai departe cu mândrie tradiţia familiei mele, astfel încât după mama şi bunicul din partea mamei, reprezint a treia generaţie de ingineri constructori!
Sunt absolvent al Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu din Galaţi. În cei patru ani de liceu am îndeplinit funcţia de şef al clasei, fapt ce mi-a dezvoltat competenţele organizatorice, administrative şi de comunicare!
Admiterea la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri Bucureşti, a fost o alegere mai mult decât firească. Înainte de a începe prima zi de şcoală ca student CFDP aveam deja „experienţa” de a fi petrecut două nopţi consecutive la turnarea a 500,00 mc. beton, în primul radier general. Acesta a fost „botezul” meu ca INGINER CONSRTUCTOR.
Îmi doresc să fac excelenţă în domeniul managementului proiectelor de mare anvergură, contractate conform Condiţiilor de Contractare FIDIC. Îmi doresc să ajung expert FIDIC, acreditat de Federaţia Internaţională a Inginerilor Consultanţi.
Mă pregătesc pentru aceasta şi în acest context pot aminti câteva dintre preocupările mele:
- Am participat la vizitele tehnice organizate pe şantierele din ţară:
Tunelul Turdas/Hunedoara, Viaductul Acilu, de pe raza autostrazii A1, secţiunea Orastie-Sibiu, podul Ciurel/Bucureşti, etc.
- În fiecare vară studenţească am fost pe şantier, unde am realizat: lucrări de trasare topo, urmărirea execuţiei lucrărilor de structuri, proiectare pe calculator, etc. Aş aminti doar:
-vara anului 2015 – în calitate de şef de gupă, am coordonat practica topografică a colegilor mei, realizând lucrări de ridicări topografice în Parcul Tei, din Bucureşti;
-vara anului 2017 – am participat la realizarea lucrărilor de ridicări topografice şi cadastru în localitatea Babadag, judeţul Tulcea;
-vara anului 2018 – am realizat activităţi de proiectare şi execuţie lucrări de construcţii civile în cadrul Complexului rezidenţial Atlas Residence, din Bucureşti.
- În toamna anului 2018 (22 – 24.11.2018), am obţiunt un onorant PREMIU PENTRU CEA MAI FRUMOASĂ MACHETĂ.
Proiectul premiat s-a numit IONA, a fost realizat şi prezentat în cadrul „Concursului de machete de poduri şi ferme din lemn – secțiunea poduri”. L-am gândit, l-am proiectat şi l-am realizat împreună cu coechipiera mea, Claudia Chiotan. Această experienţă mi-a demonstrat, încă o dată, că echipa este cheia succesului în orice proiect şi că podurile pot uni şi oamenii!
- Pe toată perioada studenţiei am participat la: diverse sesiuni ştiinţifice, întâlniri cu reprezentanţii companiilor de construcţii din ţară şi străinătate, concursuri studenţeşti şi alte activităţi culturale organizate de ASOCIAŢIA STUDENŢILOR la CONSTRUCŢII din BUCUREŞTI -ASCB.
- Am învăţat şi am pregătit împreună cu ceilalţi colegi, fiecare examen: temeinic și conştiincios!
Aş spune că printre marile realizări ale acestei perioade de acumulare sunt relaţiile excepţionalepe care le-am sudat cu mulţi dintre colegii mei, ce mi-au devenit prieteni pentru o viaţă.
Deasemenea, nu în ultimul rând, aş aminti şi relaţia excepţională pe care o am cu mulţii dintre profesorii Facultăţii, ce mi-au devenit modele de urmat!
Povestea mea nu se termină aici… Mă aşteaptă MASTERUL şi EXCELENŢA în construcţia de poduri!