Claudia Chiotan

Bună!

Sunt Claudia Chiotan, studentă în anul IV, la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Locuiesc în București de când m-am născut și am terminat Școala Generală „Geo Bogza” și Colegiul Național „Iulia Hasdeu”. În perioada liceului am fost câţiva ani şefa clasei, dezvoltând calităti organizatorice şi de comunicare.

Am ales această facultate deoarece pasiunea pentru această meserie a fost transmisă în familia mea din generație în generație. Dorinţa de a deveni inginer constructor de poduri a apărut când am văzut proiectele părinților mei şi munca pe care o depun.

Sunt o persoană muncitoare, iar rezultatele s-au arătat când am participat la concursurile studenţeşti organizate în facultatea noastră.

În primul an de facultate am participat la concursul de matematică „Traian Lalescu” unde am reuşit să acced în faza naţională, iar în al doilea an am participat la concursul de Rezistenţă a Materialelor „C.C. Teodorescu” reprezentând Facultatea la faza pe Universitate.

În anul III am făcut parte din echipa de promovare a facultăţii şi din comitetul de organizare al evenimentului anual „Salon de Cariere”. În acelaşi an universitar am participat la Întâlnirea Academică şi Culturală a Studenţilor din Ingineria Civilă IACSIC 2018 şi la concursul PACK – Pământ Armat în Cutie cu hârtie Kraft, unde împreună cu coepichierii mei, am obţinut menţiune.

În acest an universitar am făcut parte din comitetul de organizare al Serbării de Crăciun. De asemenea, am participat şi la Concursul de machete de poduri şi ferme din lemn – „CADRE” unde am obţinut împreună cu colegul meu, Remus Neculiţă prima menţiune pentru cea mai frumoasă machetă.

În tot acest timp am fost şefă de an şi de grupă. Am fost numită de colegii mei în aceste funcţii fapt care m-a responsabilizat, reuşind să promovez colectivul din care fac parte şi să rezolv problemele apărute.

În afară de meseria pe care mi-am ales-o, am câteva pasiuni pe care le exersez în timpul liber: lectura, călătoriile şi mai ales schiul alpin. Coborârile pe pârtiile din Poiana Braşov sunt preferatele mele.

Dar, de departe, faptul că voi continua, sper cu succes, meseria bunicilor şi a părinţilor mei mă face să mă simt mândră. După ce voi promova examenul de licenţă vreau să continui să mă perfecţionez în domeniul podurilor şi să devin un bun profesionist.