Ruxandra Popa

Salut și bine ai venit pe site!

 Eu sunt Ruxandra Popa, studentă în ultimul an la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

Am terminat Colegiul Național ” Nichita Stănescu ” Ploiești, profilul matematică-informatică-intensiv engleză.

De-a lungul celor 4 ani de liceu am fost implicată în proiecte diverse: de la concursuri legate de mediu , volutariat, până la proiecte Erasmus pe tema “How Europe works with work! Let’s make it our business! Developing employees’ and employers’ potențial in the 21st century!”.

Ador să mă implic și să pot ajuta!

Pasiunea a continuat în anii de facultate, astfel ca alături de colegi și conducerea facultății am organizat Salonul de Cariere, Serbarea de Crăciun, promovarea facultății in licee.

Poate te întrebi:

 •             “De ce să aleg CFDP ? ”

 Ei bine, la mine a fost o decizie luată încă din clasa a 8-a, după ce am văzut planurile unei construcții din Timișoara. 

 •            “ De ce București?“

 Pentru că sunt mult mai multe oportunități de angajare și o altă deschidere față de domeniul ingineriei în construcții, un domeniu amplu și atât de frumos. Să nu uiți că este un oraș mare, plin de energie unde nu te vei plictisi niciodată!

 •             “Se implică profesorii ?!“

 Cu siguranță da! De-alungul celor 4 ani am participat la vizite tehnice pe șantiere din București, dar și din alte orase ale  României. Am avut ocazia să vedem lucrări speciale și să aflăm informații direct de la angajatori.

•             “ Te poți angaja în timpul  facultății / după facultate ?“

 Desigur. Eu sunt unul dintre aceste exemple. Am lucrat în fiecare vacanță de vară, încă din anul I, în ideea de a căpăta cât mai multă experiență, iar după practica din anul III am ajuns să lucrez la o companie multinațională, în proiectare. Și cât de încântată sunt!

Această facultate mi-a oferit cunoștințe, experiențe care m-au ajutat să mă dezvolt personal: de la viața în cămin (dacă te întrebi cum este – nu rata experința –  te vei distra pe cinste, chiar dacă o să pară greu la început……….să fii independent nu e ușor!) până la prietenii, care sper eu să nu se destrame niciodată.

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri oferă largi perspective în carieră.

Ingineria în sine este un domeniu de mare interes și este nevoie de specialiști și de idei mărețe! 

Dacă te regăsești în povestea mea înscrie-te la această facultate! Vei avea parte de o experiență plină de emoții, distracție, plimbări și amintiri pe care nu le vei uita niciodată!

Eu sigur nu le voi uita!